Annika fick jobb innan hon hunnit lämna klassrummet

6 september / Inspiration


Annika Costa hann knappt avsluta sin utbildning innan hon fick en plats på företaget inom telecombranschen via Experis Young. Tiden som konsult innebar en trygg övergång till arbetslivet dels genom handledningen, men även tack vare det sociala sammanhang som Experis skapade för konsulterna.

Alla som studerat vid högskola är nog bekanta med den nervositet inför arbetslivet som smyger sig på när examen är nära. Men för Annika Costa hann den oron knappt slå rot innan en konsultplats spikats genom Experis Young, och snart lämnade hon universitetslivet i Växjö för det nya jobbet i Karlskrona.

Annika, vad arbetar du med?

– Jag är mjukvaruutvecklare på ett företag inom telekombranschen, men jobbar lite som testare också, och kom hit som Experis Young Potential i januari 2016. Efter drygt ett år som konsult blev jag anställd av företaget jag var konsult på, vilket var jättekul. Det här är mitt första jobb efter universitetet och det är verkligen det jag vill syssla med.

Vilken utbildning har du?

– Jag utbildade mig till högskoleingenjör i datateknik på Linnéuniversitet i tre år. När jag läste mitt sista år hörde jag talas om att Experis bjöd in till en träff där de skulle prata om Young Potential, men jag kunde inte gå på den. Då mailade jag dem istället och blev direkt kallad på en intervju och fick prata med en rekryterare i Växjö. Det gick jättebra och hon skickade vidare min profil till den person som kom att bli min linjechef. De ville att jag skulle börja direkt men på grund av studierna fick det vänta en månad.

Hur såg din relation med Experis ut under konsulttiden?

– Min kontakt med Experis var väldigt bra, det fanns ett engagemang både i hur jag trivdes i min roll men också i den sociala biten. De ordnade after works för oss Young Potentials så vi fick träffa varandra och dit bjöd de även in före detta konsulter som kunde berätta om sina erfarenheter. Jag tycker det sociala är en viktig del av livet och uppskattade därför de där träffarna jättemycket. Samtidigt kände jag mig inte så mycket som konsult på mitt jobb utan fick samma uppgifter och ansvar som om jag varit anställd, med lite extra stöd om det behövdes.

Vad är den största fördelen med att vara Young-konsult?

– Tryggheten och stödet var mest värdefullt, särskilt för mig då det här var mitt första jobb. Det är skönt med vägledning så man inte bara flänger ut helt vilsen på arbetsmarknaden. Experis är lite som en förälder som guidar en ut i arbetslivet. Sen när man blir anställd är det lite sorgligt att säga hejdå – samtidigt är det roligt eftersom det innebär att nya äventyr tar vid. Många företag vill ju att man ska ha utbildning och flera års erfarenhet, men Young ser mer till vem man är som person. Om profilen matchar företaget får man en möjlighet även utan den där erfarenheten.

Vad har du för tips till andra som vill ta samma väg som dig?

– Sök till Experis Young! Det är många olika företag som har kontakt med Experis och därför kan Young öppna många dörrar. Om man har samma utbildning som mig, eller något relaterat, så finns det alltid företag som söker folk och Experis är väldigt engagerade i att söka nya talanger till Young. Sök och gå på intervju i den stad som passar dig, finns det inget som passar just där du bor kan ni ju alltid se om det finns möjligheter någon annanstans.

Dela

FacebookTwitterLinkedInEmailPrint