Arbetsmarknaden förändras ständigt – gör det du också

24 januari / Söka jobb tips


Experis, Karriär, Konsult

I samma takt som arbetsmarknaden utvecklas skiftar även synen på meriter. Det som gällde när du började din nuvarande tjänst kan vara daterat när det är dags att byta jobb. Vi vet hur du håller uppe intresset för både dig och ditt CV.

Länge ansågs det meriterande att stanna länge på samma arbetsplats. Idag rör sig arbetsmarknaden allt snabbare och det är inte ovanligt att byta jobb med jämna mellanrum. Vare sig du är redo att gå vidare eller trivs där du är finns det fördelar med att hålla dig uppdaterad.

Sätt kompetensmål
Kunskap är en färskvara – håll den vid liv genom att sätta kompetensmål. Tänk igenom vilka områden du vill och borde förstärka dina kunskaper inom det närmaste året. Är du osäker över vad du behöver jobba på, be gärna chefer och kollegor om konkret feedback. Förutom att utvecklingen gynnar ditt CV kommer du troligtvis också ha roligt längs vägen.

Håll örat mot marken
Tack vare teknikens framfart utvecklas de flesta branscher i rask takt. Se till att hålla dig uppdaterad om vad som händer både inom din egen och andra branscher du är intresserad av. Läs tidningar, följ relevanta sociala medie-konton och våga tacka ja till att ta del av nya verktyg eller arbetssätt. Genom att vara nyfiken kan du ta din jobbprofil till oanade höjder.

Knyt kontakter
Kontakter har alltid varit en värdefull tillgång oavsett bransch. I dagens samhälle är det dessutom relevant att både vårda kontakter som kommer ur digitala möten såväl som fysiska. Var aktiv på plattformar som LinkedIn och gå på mingel och föreläsningar. Kom ihåg att personerna du kommer i kontakt med en dag kan komma att bli din kollega eller chef.

Följer du punkterna ovan kommer du förhoppningsvis ha medvind när du är redo att söka nytt jobb.

Dela

FacebookTwitterLinkedInEmailPrint