Combitech rekryterar nya talanger med Experis Academy

23 september / Frågor & Svar


Per Westerberg är Business Unit Manager på teknikkonsultbolaget Combitech som jobbar brett inom tillverkningsindustrin, tjänstesektorn, offentligverksamhet och försvar.

Vad fick er att välja Experis Academy?
Vi har samarbetat med Experis tidigare inom rekrytering och alltid varit nöjda. När vi sedan fick detta rekryteringssätt presenterat för oss var det ett självklart val att prova. Experis Academy passar oss bra på grund av att kandidaterna förbereds på ett bra sätt i den utbildningsdel som rekryteringsmetoden innehåller.

Vad särskiljer Experis Academys rekryteringsmetod?
Att Experis Academy kan hjälpa oss täcka vårt kompetensbehov genom en snabb intensivutbildning på bara tre månaders tid samtidigt som kandidaterna får utbildning och specialistkunskap. Vi har idag svårt att själva kunna utbilda och specialisera dem på så kort tid. Om den här metoden fungerar med önskad effekt har den en stor potential inom näringslivet.

Vilket resultat vill ni se i slutändan?
Vi hoppas såklart på att detta mynnar ut i rekryteringar, vilket är målet. Det är svårt att rekrytera kompetent personal för de flesta företag i den här branschen idag, och därför är alla sätt att hitta kandidater som utvecklas extra viktiga. Experis Academy är därför ett superbra initiativ och vi ser långsiktigt på det. Om utbildningsmetoden faller väl ut vill vi fortsätta kontinuerligt med Experis Academy. Nästa gång kanske vi till och med skräddarsyr kursen ännu mer efter vår egen verksamhet!

Dela

FacebookTwitterLinkedInEmailPrint