Digital profil till din fördel

26 november / Söka jobb tips


När du söker jobb kan ditt digitala avtryck vara lika viktigt som ett CV. I dag är det mer regel än undantag att chefer och rekryterare kollar på nätet för att vara träffsäkra i rekryteringen. Din digitala profil kan vara ett sätt att stå ut i konkurrensen.

För oss som jobbar med rekrytering är det självklart viktigt att ha med ett etiskt arbetssätt när vi gör vår research. Vi är noga med att inte ta med ett subjektivt värderande av människor utan ser till helheten. Och den kan du påverka!

Lägger du ner lite tid och har ett gott omdöme så är sociala medier en bra möjlighet. Här kommer fem tips om hur du kan skapa en positiv bild av dig själv:

 • Tänk igenom hur du vill framstå
  I en rekryteringsprocess kan all information om dig på nätet bli pricken över i:et – eller spiken i kistan. Tänk igenom hur privata bilder eller interna skämt kan uppfattas av en utomstående, om du låter inläggen var offentliga.
 • Dra fördel av sociala medier
  Att vara flitig på sociala medier betraktas ofta som positivt. En aktiv LinkedIn- eller Twitterprofil visar på engagemang, kommunikativ förmåga och att du kan bli en bra ambassadör för arbetsgivaren.
 • Visa respekt
  Ett provokativt inlägg eller en ogenomtänkt kommentar kan säga mycket om ditt omdöme – inte minst om du uttrycker dig nedsättande om din chef eller arbetsgivare. Skriv inget i affekt, som du inte kan stå för i efterhand.
 • Våga tycka till
  Många företag vet att organisationens värderingar är viktigare än någonsin för att locka till sig talanger. Om du är tydlig med dina egna värderingar, så ökar sannolikheten för att du och arbetsgivaren passar bra ihop.
 • Håll ditt CV uppdaterat
  I slutändan är det alltid kompetensen som avgör. Publicera gärna ditt CV på sociala nätverk som LinkedIn, och se till att din beskrivning är uppdaterad, relevant, välformulerad och rättstavad.

 

Ovan text är ett utdrag från ett pressmeddelande som du kan läsa här.

Dela

FacebookTwitterLinkedInEmailPrint