En genväg till det perfekta jobbet?

24 maj / Söka jobb tips


Det kan vara knepigt att välja rätt jobb direkt efter avslutad utbildning. Många företag lockar med intressanta arbetsuppgifter och bra villkor. Och på deras hemsida beskrivs företagets engagemang i samhället och justa värderingar. Allt ser bra ut. Men tänk om det fanns en möjlighet att prova på, innan man bestämmer sig?

Och det kan man tack vare Experis Young. Det är ett program som gör det möjligt att testa hur det är att provjobba för den som har pluggat IT, till ingenjör, ekonom eller ledarskap.

Experis Young fungerar så att den kandidaten blir inhyrd av Experis och får arbeta som konsult för en framtida arbetsgivare under en period. Ingen av dem behöver låsa in sig i en anställning förrän båda parter är överens om att de gillar varandra.

Fördelen, för både konsulten och kunden, är möjligheten att känna att det är en bra matchning innan de bestämmer sig. Och den unga konsulten får individuell coachning av Experis konsultchef under provperioden.

Hittills har 400 personer gått igenom programmet och ca 90% har börjat jobba hos dem de konsultat för.

Och det handlar inte bara om arbeten i Sverige. Vi har haft Young konsulter i Mexico City, Kiev och Boston.

Det här får Experis Young konsulten:

  • Uppdrag på attraktiva kundföretag
  • Ovärderlig erfarenhet från branschen
  • Coaching och löpande karriärsamtal

-Experis Young är ett bra exempel på vårt nya sätt att arbeta som kompletterar vår vanliga verksamhet. Vi hjälper inte bara till med att förse våra kunder med intressanta kandidater.  Vi utvecklar och coachar våra konsulter så att matchningen blir perfekt. Det ökar träffsäkerheten rejält vid rekryteringarna, säger Per Johansson, VD Experis.

http://experisyoung.se/

Dela

FacebookTwitterLinkedInEmailPrint