En lyckad arbetsintervju börjar med förberedelserna

9 april / Frågor & Svar


Magnus Hallberg, rekryteringskonsult, Experis

De flesta av oss blir nervösa inför en arbetsintervju. Ett bra botemedel är att vara väl förberedd. Experis Magnus Hallberg har tjugo års erfarenhet som rekryteringskonsult och menar att även du som söker jobbet ska göra ett val i slutändan. Ladda därför med egna frågor och gedigen research innan anställningsintervjun.

Hur kan man förbereda sig inför en arbetsintervju?
– Du bör vara påläst om organisationen och rollen du är aktuell för, men också branschen som organisationen verkar inom. Vad finns det för utmaningar i den? Många branscher genomgår nu en förändring, när kandidater har koll på sådant bevisar det ett intresse. Du bör också tänka ut konkreta exempel på vad du gjort tidigare eller hur du agerat i vissa situationer. Fundera över vad du behöver ha svar på för att rollen ska kännas tillräckligt intressant och utmanande för dig.

Vilken typ av frågor bör man vara beredd på att få?
– Den man alltid ska vara bra förberedd på exempelvis ”Varför är du intresserad? Varför ska vi anställa dig? Vad kommer du ge till organisationen?”. Det är viktigt att du inte är för fokuserad på dig själv och att tjänsten vore en bra utveckling för dig. Organisationen vill veta vad kommer du bidra med. Du bör också vara beredd på frågor som vilka dina styrkor, svagheter och drivkrafter är.

Kan man ställa några egna frågor?
– Absolut! Både för att visa ett intresse och för sin egen skull, så att man får lära känna rollen och organisationen bättre. Om företaget genomgår en förändring, som ett teknikskifte, kan man fråga hur det kommer påverka dem framöver. Det kan också röra var i organisationen du kommer att befinna dig om du får tjänsten och vilken utmaning som är störst för rollen. Frågorna kan man ha med sig förberedda i block om man har svårt att hålla sådant i huvudet.

Vad ska man göra efter en arbetsintervju?
– Om man under intervjun får ett bra intryck av organisationen och känner ett stort intresse för tjänsten kan man gärna säga det. Exempelvis ”Tack för det här mötet, jag har fått ett jättebra intryck av er. Intresset har snarare stärkts än minskat.” Du kan också fråga när de tror att de hör av sig. Därefter är det inte fel att skicka ett kort mejl till den man träffat och tacka för ett bra möte.

Slutligen lyfter Magnus fram vikten av att ha en god självbild. Det innebär att kandidaten för jobbet visar att den förstår sig själv, vilka styrkor hen besitter och vilka utvecklingsområden som finns.

– Alla har sådana, det är inget konstigt i sig. Det är bra för mig som rekryterare att få höra kandidaten prata om det. Sen innebär inte det att du ska inleda med att rada upp dina dåliga sidor, mer ”Så här funkar jag i de här situationerna”.  En god självbild är viktigt och också något man kan träna på.

Dela

FacebookTwitterLinkedInEmailPrint