Experis Young gav drömjobbet

26 september / Inspiration


Förhoppningsvis har du hört talas om Experis Young, vår satsning där vi matchar nyexade studenter med företag som behöver just deras expertis. Vi är nämligen väldigt stolta över alla framgångsrika matchningar som ofta leder till fasta anställningar. En av dem som gått via Experis Young för att sedan ha blivit fastanställd hos Ericsson är Ramya Sravanam.

Ramya Sravanam är 25 år och är född och uppväxt i Hyderabad i centrala Indien. Det är nästan så långt bort ifrån både Karlskrona och Kista som man kan komma, så hur hamnar någon på Blekinge Tekniska Högskola och på Ericsson?

– Om jag ska vara helt ärlig har jag aldrig drömt om, eller ens tänkt på, att flytta till Sverige – det var mest en slump. Efter gymnasiet kände jag att jag ville välja vidareutbildning utifrån att jag verkligen ville få jobba med teknisk problemlösning och logiskt tänkande. Ett av Indiens bästa universitet, JNTU (Jawaharlal Nehru Technological University), hade ett samarbete med Blekinge Tekniska Högskola – och på den vägen blev det, säger Ramya Sravanam.

Sagt och gjort, Ramya sökte och blev antagen till utbildningen och läste både en kandidat och en masterutbildning i datavetenskap på Blekinge Tekniska Högskola, BTH, i Karlskrona.

– Under min tid i Sverige har jag utvecklat ett jättestort intresse i det svenska sättet att arbeta och studera inom akademin. Det låter kanske klyschigt, men det är sant. Det är annorlunda från i Indien och det passar mig! Så jag bestämde mig för att även söka jobb här i Sverige i stället för att åka tillbaka till Indien, för jag tänkte att även arbetssättet och företagskulturen skulle gå i samma linje, säger Ramya.

Och på BTH, fick Ramya höra talas om Experis Young. Ansökte och blev ihopparad med Ericsson.

– Jag skulle säga att Experis Young är mycket mer än ett traineeprogram. Jag blev anställd som Junior Software Developer hos Ericsson via Experis, och det gav mig utrymme att utvecklas i rollen på mitt sätt och med hjälp av min coach. Det märktes att Ericsson och Experis hade ett bra och välplanerat samarbete, vilket kändes tryggt och seriöst när man är ny i branschen – och i landet, fortsätter Ramya.

Ramya började alltså som Junior Software Developer på Ericsson, och blev snabbt Team lead och fastanställd som Software Developer.

– Det bästa med min tjänst och roll är att jag gör precis det jag ville göra – jag tar mig an klurigheter. Jag får ta ett stort ansvar och hela tiden fokusera på att göra våra kunder nöjda och att lösa de problem de kan tänkas ha, säger Ramya.

Som svar på frågan om Ramya rekommenderar Experis Young till andra är hon tydlig:

– Absolut! Alla som vill ha en bra start på karriären borde ansöka. Programmet öppnar dörrar och karriärvägar, låter dig testa olika roller och ger dig massor av erfarenhet, avslutar hon.

 

Dela

FacebookTwitterLinkedInEmailPrint