Fem anledningar att välja IT-branschen

7 augusti / Söka jobb tips


Person som jobbar vid datorn med kaffe bredvid sig

Även om andelen sysselsatta inom IT ökar enligt Arbetsförmedlingens rapport Var finns jobben?, så fortsätter företag och organisationer att efterfråga utbildad personal. Den digitala omställningen globalt och hemma i Sverige är långt ifrån färdig och framtidsutsikterna är mycket goda för alla med kunskaper inom området.

1. Hög efterfrågan
Har du IT-kompetens är du väldigt eftertraktad på arbetsmarknaden och i de flesta branscherna. Detta gäller för alla kompetensnivåer.

2. Personliga utvecklingsmöjligheter
Bristen på kompetent personal innebär att arbetsgivarna har fått tänka om. Det är lättare att få jobb som nyexaminerad och möjligheterna att vidareutvecklas på jobbet är större.

3. Bidra till samhällsförändring
Den stora digitala omställning som pågår i samhället just nu, oavsett om det handlar om att korta vägarna in i sjukvården eller om att utveckla helt nya marknadsområden, så öppnar det för en känsla av att man jobbar med något viktigt och meningsfullt.

4. Internationell karriär
Det är inte bara i Sverige det råder brist på IT-kompetens. Hela världen står inför en omställning och fördelen med att ha pluggat IT är att programmeringsspråken är gemensamma och går att tillämpa överallt.

5. Bra förhandlingsläge
Bristen på kompetent personal leder till bättre förhandlingsläge för dig som arbetstagare. Det handlar givetvis inte bara om lön, utan även andra arbetsvillkor som är viktiga för att nå balans i livet exempelvis.

Kom ihåg att vi på Experis gärna hjälper dig att hitta rätt i jobbdjungeln. Vi är experter på ditt område och har lediga tjänster över hela landet. Hör av dig till oss på experis.se när det är dags att söka jobb!

Dela

FacebookTwitterLinkedInEmailPrint