Fem punkter att checka av inför nästa arbetsintervju

29 april / Söka jobb tips


Checklista jobbintervju

Förberedelserna inför en anställningsintervju är viktiga, du bör ha kunskap om företaget och en tydlig bild av varför du har sökt jobbet. Spara vår checklista så att du har den nära till hands när du blir kallad till nästa intervju!

Förbered svar
Förbered dig på att beskriva dina styrkor och svagheter med konkreta exempel. Reflektera över dina tidigare jobb, lärdomar och vad som motiverar dig. Formulera vad du kan bidra med om jobbet blir ditt.

Första intrycket
Första intrycket spelar stor roll! Kom därför i tid och notera namnen på personerna du möter. Ställ gärna frågor om företaget, arbetsmiljön och projekten de arbetar med. Visa att du är påläst och engagerad.

Klädsel
När du går på en jobbintervju är det viktigt att se presentabel ut. Det kan givetvis skilja mellan olika branscher, men om det finns en känd klädkod bör du anpassa dig efter den.

Referenser
Kom ihåg att ha referenser klara om det blir aktuellt för referenstagning. Berätta vad jobbet innebär så att de kan lämna relevanta rekommendationer.

Nästa steg
Ett bra sätt att förbereda sig inför en andra intervju är att utvärdera den första. Fundera på vad som gick bra och om du kunde ha svarat bättre på någon fråga. Använd dig av den feedback du kan ha fått vid din första intervju.

Lycka till!

Dela

FacebookTwitterLinkedInEmailPrint