Flexibilitet ökar chansen att locka talangerna

13 maj / Chefkollen


Glad kvinna med hund i famnen.

Flexibla arbetsvillkor klättrar på önskelistan när talangerna söker nya jobb! Vill du som arbetsgivare hänga med i framtiden gör du därför klokt i att se fördelarna med det rörliga arbetslivet. Vi har tipsen på hur du anpassar din arbetsplats.

Vill du kunna attrahera, rekrytera och behålla talanger? Nu åker löner och intressanta arbetsuppgifter ner på priolistan, då flexibla arbetsvillkor är den enskilt starkaste trenden vid sidan av learnability. Med ny teknik blir det också lättare att fokusera på medarbetarnas resultat istället för deras närvaro. På så vis kan man locka kandidater som värdesätter rörlig arbetstid.

Frågan du som arbetsgivare måste ställa dig är helt enkelt hur du ska kunna konkurrera om talangerna genom att uppfylla deras krav på flexibilitet? Vi har några tips!

Förnya synsättet
Först och främst krävs att företaget har ett nytt sätt att se på arbetsvillkoren. Det handlar inte minst om att ställa om kulturen från att fokusera på närvaro på jobbet till att titta mer på prestation och resultat.

Uppmuntra arbete på distans
Uppmuntra medarbetarna att jobba hemma eller på annat håll, och kom ihåg att det måste vara ärligt menat! Ta hjälp av interna kampanjer för att stödja budskapet om det går trögt att driva förändringen.

Ta ett steg i taget
Det kan vara jobbigt att ställa om från traditionell till virtuell arbetsplats, både när det gäller teknik och arbetssätt. Förändringar sker inte över en natt – så ta allting lite pö om pö, och ha tålamod.

Nyttja tekniken
Det finns massvis av tekniska lösningar för ett flexibelt arbetsliv. Försök att hitta de alternativ som passar er verksamhet bäst. Glöm inte heller att smart och modern teknik attraherar dagens unga talanger.

Använd konsulter
Ta gärna in kompetens från konsulter. Det hjälper er att hålla koll på risker, minska kostnader, bli mer lättrörliga och hantera produktionscykler.

Var innovativ
Skapa nya typer av anställningsformer! Det kan hjälpa er att hitta och inkludera nya grupper på arbetsmarknaden, som studenter, pensionärer och personer med olika typer av funktionsvariationer.

Slutligen: Den här typen av förändringar kräver stöd inifrån. Involvera alla som kan bidra med kunskap och hjälp, som exempelvis HR och internkommunikation, redan i ett tidigt stadie.

Dela

FacebookTwitterLinkedInEmailPrint