Fyra tips för en attraktiv jobbprofil!

25 april / Söka jobb tips


Fyra tips för en attraktiv jobbprofil

Att vara tydlig med vem du är och vad du vill har högsta prioritet när du ska söka jobb, men det finns några andra saker som är viktiga vid professionella kontakter. Här listar vi fyra tips på hur du kan ge ett bra intryck på arbetsmarknaden.

1. Stick ut ur mängden
Rekryterare och arbetsgivare går igenom många ansökningar för varje tjänst, så lägg ner både tid och energi på varje jobbansökan. Det bästa försprånget du kan ge dig själv är ett attraktivt och välformulerat CV där det framgår varför just du är rätt för tjänsten. Tänk också på att anpassa din ansökan efter tjänsten du söker – för exempelvis webbutvecklare är det bra att bifoga länkar i CV:t.

2. Uppdatera din LinkedIn-profil
Regel nummer ett är att du ska finnas på LinkedIn, regel nummer två är att din profil ska vara uppdaterad. Eftersom ditt CV är anpassat för respektive tjänst du söker kan din LinkedIn-profil vara mer generell. Den ska givetvis spegla dig, men profilen är främst till för att rekryterare ska kunna hitta dig och läsa om dina kompetenser, erfarenheter och kunskaper från såväl arbetsliv som studier.

3. Ge ett gott första intryck
Det kan kännas uttjatat, men faktum är att få saker är så viktiga som det första intrycket. Därför ska du vara väl förberedd inför första mötet. Det gäller inte bara att du ska vara påläst om vilka frågor som kan tänkas komma och vilka du själv vill ställa. Du ska också vara förberedd i ditt kroppsspråk. Ett fast handslag, en bra hållning och din klädsel kan vara avgörande.

4. Ha en genomtänkt närvaro i sociala medier
Självklart kan du vara både privat och professionell på internet, och posta minnen från roliga studentfester eller åsikter kring aktuella nyheter. Men kom ihåg att dagens arbetsgivare kommer att söka dig på sociala medier så snart de bestämt sig för att du är intressant. Tänk därför en extra vända kring vad du publicerar öppet.

Dela

FacebookTwitterLinkedInEmailPrint