Hemmakontoret bjuder på frihet och ökad effektivitet

4 april / Inspiration


Jobba hemifrån

Digitaliseringen har förenklat vårt sätt att jobba. Trots det går många människor kvar i gamla fotspår, med fysiska möten och kontorstid 8–17. För den som har möjlighet att jobba hemifrån kan arbetet bli mer effektivt, vardagsbestyren enklare och sjukdagarna färre.

Har du ett kontorsjobb? I så fall kan du ha goda chanser att arbeta hemifrån. När vi nu är mer mobila än någonsin tidigare har kontorsarbetare ofta möjlighet att genomföra sina arbetsuppgifter från hemmet istället.

Fördelarna med att jobba hemifrån är många och handlar om mer än att bara slippa trängas i rusningstrafiken. Enligt en undersökning från Manpower Work Life uppger nästan hälften, 49 procent, att de jobbar mer effektivt när de sitter hemma. Samma undersökning visar att 40 procent säger att vardagslogistiken blir enklare än om de hade åkt in till kontoret.

Gynnar både anställd och arbetsgivare

Att jobba hemifrån kan låta som något som enbart gynnar den anställde, men faktum är att även arbetsgivare börjar uppmuntra till flexibilitet. Mer än var fjärde person uppger exempelvis att de föredrar att stanna hemma om det finns risk för sjukdomsspridning, som exempelvis under förkylningssäsong. Alla vinner på att man försöker hålla antalet sjuka medarbetare nere.

I slutänden väger arbetsresultatet tyngre än hur stor närvaro personalen har på kontoret. Allt fler företag börjar därför avveckla de fasta skrivbordsplatserna för att ersätta med inredning som inbjuder till friare typer av arbetsformer.

Dela

FacebookTwitterLinkedInEmailPrint