Konsult – en bra start på karriären

17 oktober / Inspiration


Ge dig själv en rivstart genom att bli konsult. Du som befinner dig i början av karriären kan särskilt hitta anledning att prova anställningsformen. Fördelarna är många och möjligheterna oändliga.

Genom oss på Experis får du fördelarna med en trygg anställning hos oss, samtidigt som du får möjlighet att vara konsult ute på varierande uppdrag. Här är ytterligare tre anledningar till att inleda karriären som konsult.

Personlig utveckling
Som konsult har du stort inflytande över din egen utveckling eftersom du ofta har frihet att välja vilka projekt du vill jobba med. Genom att ständigt möta nya utmaningar pekar din inlärningskurva oavbrutet uppåt, och mycket erfarenhet på kort tid kan göra dig till en attraktiv kandidat på arbetsmarknaden.

Variation i vardagen
Olika typer av uppdrag med olika typer av utmaningar gör att ingen dag som konsult blir den andra lik. Det ger dig snabbt en tydlig bild av vad arbetslivet har att erbjuda. När du förstår vilken typ av uppdrag du gillar och inte, blir det lättare för dig att bestämma vart du vill styra din karriär.

Många möjligheter
Du får möjlighet att ta mycket ansvar och bli tilldelad uppgifter i rask takt, vilket du kanske inte hade fått som anställd på en och samma arbetsplats. Det innebär att du både får en bredd i din kompetens men också snabbt ett djup. Konsultrollen är ofta flexibel och det gör att du får möjlighet att bestämma över tiden när du är inne i vissa projekt, vilket kan gynna ditt privatliv.

Är du konsult? Tycker du att den här beskrivningen stämmer in bra på din roll?

 

Dela

FacebookTwitterLinkedInEmailPrint