Låt semestern avgöra om du ska byta jobb

12 juni / Inspiration


En person i hatt åker tåg och tittar ut genom fönstret

Tvivlar du på om du vill vara kvar på ditt jobb? Semestern ger oss tid till eftertanke och perspektiv på tillvaron. Så när du sjunker ner i solstolen kan det vara läge att fundera på om det är dags att söka sig vidare. Här är tre frågor du kan ställa till dig själv.

  • Har du länge längtat bort eller har känslan smugit sig på i takt med att sommaren närmat sig? Det är viktigt att göra skillnad på om du är trött på att jobba och därmed behöver semester, eller trött på just det här jobbet.
  • Varför är du intresserad av ett nytt jobb? Det här hjälper dig att bestämma vilken typ av roll eller arbetsplats du vill söka dig till, men också att förstå varför du vill lämna din nuvarande tjänst.
  • Är du helt färdig med din nuvarande arbetsplats? Om du under semesterns gång kommer fram till att svaret är nej kanske du helt enkelt behöver nya, mer utmanande arbetsuppgifter. Prata med din chef för att kika på utvecklingsmöjligheter.

Vill du sedan byta jobb efter semestern – se till att ta tag i det på en gång. Skjuter du på det för länge är risken att missnöjet över din situation går ut över dina arbetsuppgifter. På Experis hjälper vi dig gärna att komma igång och ta nästa karriärkliv!

Dela

FacebookTwitterLinkedInEmailPrint