Ny mötesplats banar väg för nästa karriärkliv

21 mars / Söka jobb tips


Är du redo att avancera karriärmässigt? Då ska du boka in 27–28 mars i kalendern och göra Experis sällskap på Jobb & Karriär – en helt ny jobbmässa i Göteborg. Anna Widgren från Experis i Väst förklarar fördelarna med att närvara och ger ett smakprov på vad som väntar.

I slutet av mars slår Svenska Mässan i Göteborg upp dörrarna till den helt nya jobbmässan, Jobb & Karriär. Här kommer företag och kandidater att samlas under två intensiva dagar där jobb och karriär står i fokus, med förhoppning om både nya kontakter såväl som faktiska jobbmatchningar.

En som är entusiastisk inför mässan är Anna Widgren, som bär titeln affärsområdeschef inom IT på Experis i Väst. Hon hoppas kunna träffa kandidater inom regionens specialistområden IT, engineering och finance – områden inom vilka det idag råder tuff konkurrens om kandidaterna.

Vem ska besöka Jobb & Karriär?
Du bör komma till mässan om du är redo att utvecklas i karriären. Vi ser att du har avslutat en högre utbildning, jobbat ett tag och nu känner dig nyfiken på nästa steg. Här får du möjlighet att träffa spännande och intressanta företag, och oss! Vi har i vår tur mängder av roliga uppdrag och företag som vi jobbar tillsammans med genom våra kunder.

Varför är det viktigt för er att vara på mässan?
Dels är målgruppen väldigt intressant för oss, i och med att det idag råder kompetensbrist inom vissa områden är vi angelägna att fånga in kandidaterna. Vi jobbar med många spännande kunder i regionen och kan erbjuda olika typer av uppdrag. Men sen handlar det inte bara om att det är viktigt för oss att träffa kandidaterna, det är roligt också. De som kommer till Jobb & Karriär gör det ju för att de vill och är redo att möta nya utmaningar. Det innebär att det finns ett intresse från båda parter, vilket är jättekul.

Är det inte enklare för er att hitta den kompetens ni söker digitalt?
Vi jobbar otroligt mycket digitalt när vi söker kandidater och har värdefull hjälp från alla verktyg som underlättar den processen för oss. Det är stor skillnad på hur marknaden ser ut idag och på den tiden då man rätt och slätt la ut en annons och sedan fick svar på den. Men det fysiska mötet är inte att underskatta. Genom att träffas på mässan kan vi snabbare skapa en uppfattning om mer av det som ligger utanför kandidatens CV.

Vad kommer ni att göra under dagarna?
Redan på plats kan vi visa lediga tjänster som finns hos oss och hålla kortare intervjuer. Det kan också vara så att vi möter en intressant profil som kanske inte är ute efter en speciell tjänst, men lämpar sig för många olika uppdrag hos Experis. Vi vill vara en karriärpartner och visa att man kan utveckla hos oss. Sen kommer även vår affärsutvecklingschef, Helen Remnås, att prata på tisdagen. Fokus ligger då på framtidens arbetsmarknad, vad det innebär att gig-jobba och vikten av learnability. Det är väldigt spännande ämnen, så det får man inte missa!

Vad hoppas du att kandidaterna tar med sig från Jobb & Karriär?
Jag hoppas att det blir en positiv upplevelse och att besökarna lämnar mässan med ett intresse för oss som potentiell arbetsgivare eller karriärpartner. Att det är tydligt för besökarna vilka möjligheter Experis erbjuder, och att man via oss får möjlighet att göra en spännande karriärresa. Sen hoppas jag såklart att de gillar mässan som helhet, då den är helt ny och vi själva vill fortsätta komma dit i framtiden.
Jobb & Karriär anordnas av Göteborgs-Posten och Svenska Mässan, och är en mötesplats för dig som vill matchas med rätt arbetsgivare och yrkesroll. Mässan äger rum på Svenska Mässan den 27–28 mars och inträdet är kostnadsfritt.

 

Dela

FacebookTwitterLinkedInEmailPrint