Rekryteraren: Det här letar jag efter i ett CV

16 juni / Söka jobb-tips


Hanna Lindeberg jobbar som rekryteringskonsult på Experis och har 13 års erfarenhet av rekryteringsprocesser. Genom åren har hon hunnit läsa igenom tusentals CV:n – här tipsar hon om vad man bör, och inte bör göra, när man skriver sin jobbansökan.

Att fånga en rekryterares uppmärksamhet med sitt CV är inte det lättaste. Hanna Lindberg har erfarenhet av rekryteringsprocesser inom en stor bredd av branscher – och hon vet precis vad hon letar efter i ett CV. Vi bad henne dela med sig av sina tankar kring hur du som kandidat skapar de bästa förutsättningarna för dig själv när du skriver ditt CV.

Tänk på ditt CV som tröskeln in
– Som rekryterare behöver jag på kort tid får en uppfattning om du är lämplig och har rätt kompetens för uppdraget. Där kommer ditt CV in. Där förväntar jag mig få en överblick av hur väl dina tidigare erfarenheter och kompetenser möter arbetsgivarens krav och önskemål – men inte mer än så, säger Hanna.

Fördjupning om kandidatens kompetenser, men också mjuka värden som personliga egenskaper eller målsättningar, är även de viktiga i en rekryteringsprocess. De blir dock aktuella längre fram. När man i det första steget tittar på ett CV handlar det om hårda fakta.

Lyft det viktigaste först
Du behöver inte lyfta all din tidigare erfarenhet i ett CV, menar Hanna. Det räcker med de jobb, utbildningar eller meriter som är relevanta för tjänsten du söker.

– Det är ofta intressant för mig att se vad du gjort senare i tid, så skriv i omvänd kronologisk ordning med det senaste först. Är du nyexaminerad och har begränsad erfarenhet men däremot en relevant utbildning ska du fokusera på att lägga utbildningen först i CV:t, säger hon.

Se också till att förtydliga det som kan vara viktigt för tjänsten du söker. Om det exempelvis efterfrågas personalansvar och du har erfarenhet av det – se till att skriva någon rad om hur många du ansvarat för och på vilket sätt.

Håll det kort och gör det överskådligt
På frågan om vilket det vanliga misstaget hon stöter på i ett CV är svaret tydligt: det är för långt.

– Det kanske vanligaste misstaget jag stöter på är att man skriver ett för långt CV. Att försöka landa på en till två sidor är en bra tumregel. Men det är samtidigt en myt att rekryterare inte läser ditt CV om det är längre än så. Jag tittar så länge jag behöver för att kunna göra en bedömning, säger hon.

När du väl landat i vad du vill lyfta ska du satsa på att få till en tydlig struktur, till exempel genom punktlistor. Jobba även med att få till en lättläst text med fokus på fakta och glöm inte tydliga kontaktuppgifter.

Lyft luren – men bara om du undrar något
Som kandidat är man alltid välkommen att höra av sig om man har funderingar kring tjänsten. Hanna poängterar dock att det inte finns något egenvärde i att ringa upp och ”kolla läget” om man inte har något särskilt man vill prata om.

– Om du tror att du skulle passa väldigt bra för en tjänst men misstänker att du inte riktigt möter kriterierna kan det vara bra att ringa upp för att kommunicera det. Ett sånt engagemang kan få rekryteraren att få upp ögonen för dig, säger hon.

Avslutningsvis, vilket är ditt sista tips?

– Sammanfattningsvis kan jag bara säga att man inte ska krångla till det för mycket. Håll det enkelt, tydligt och koncist. Lycka till med jobbsökandet!

Dela

FacebookTwitterLinkedInEmailPrint