Tre frågor du bör ställa på jobbintervjun

5 juni / Söka jobb-tips


En leende kvinna i svart tröja sitter mellan en röd och en svart vägg.

Dags för jobbintervju! För att öka dina chanser att kamma hem rollen ska du inte bara förbereda dina svar – tänk också på vad du själv funderar över. Vi har samlat tre frågor som både hjälper dig att förstå rollen och lyfter fram ditt intresse för den.

Inför en arbetsintervju är det lätt att bli nervös och fokusera på alla svar du ska leverera, men glöm inte att du även du ska få utrymme att ställa frågor. Nyttja tiden bäst genom att fråga om sådant som inte går att googla sig till. Följande frågor lär inte göra någon rekryterare besviken.

1. Ni verkar vara bra på att samarbeta här. Vilka fler egenskaper, utöver god samarbetsförmåga, är viktiga för den här rollen?
Självklart ska du ha koll på dina egna arbetsuppgifter, men varje arbetsplats både behöver och uppskattar en duktig team player.

2. Är det något ni vill se i er nya medarbetare som ni tycker att jag saknar?
Det kan vara något som du redan arbetar för att komplettera. Annars får du tänka igenom om du har möjlighet att möta deras krav just nu eller återkomma i framtiden.

3. Om rollen tillfaller mig – vilka utmaningar ska jag fokusera på den första månaden?
Det här hjälper dig att förstå rollen bättre, och rekryteraren kan själv ha nytta av att tänka till kring vad som är viktigast.

Lycka till!

Dela

FacebookTwitterLinkedInEmailPrint