Utvecklas genom att göra annorlunda

17 april / Chefkollen


Per Johansson, vd på Experis

Digitalisering, globalisering och automatisering vänder upp och ner på allt vi vetat om arbetslivet. Förr kunde det ta decennier innan vi fullt ut lärt oss en ny teknologi. I dag måste förändringen ske nästan över en natt. Det kräver också att vi skaffar nya metoder för att lära oss nytt och att lära om.

Inom tio år kommer Generation Z, alltså de som är i tjugoårsåldern i dag, att utgöra två tredjedelar av hela arbetskraften och många av dem kommer att ha yrken vi inte ens har uppfunnit än. Som chef kan det vara väldigt svårt att orientera sig i den terrängen. Hur förbereder man sig för en framtid som man inte ens själv kan visualisera?

Jag tror att det viktigaste vi kan göra är att bygga en kultur av ständigt lärande. Och då är det viktigt att själv visa vägen. Genom att skapa förutsättningar för en kultur där innovation och ständig kompetensutveckling står i fokus kan du som chef lägga grunden för dina medarbetares utveckling.

Jag har också en stark tro på mina medarbetares egen vilja att utvecklas. Det ser jag exempel på varje dag. Samtidigt ser jag alltför ofta mallade företagsutbildningar som alla anställda tvingas gå – oavsett vilken kompetens de vill och behöver utveckla. Hur många av oss, handen på hjärtat, ser verkligen till individens behov idag? Genom att vara en lyssnande chef kan du i stället fånga upp varje medarbetares specifika utvecklingsbehov och hjälpa dem vidare.

Lösningarna måste ofta vara skräddarsydda för att lösa företagens behov. Med Experis Academy får människor med en akademisk examen betald utbildning för att komplettera sin kompetens och göra dem helt redo för uppdrag hos våra kunder. Detta löser samtidigt våra kundföretags behov av viss spetskompetens, som ofta är svår att hitta.

Vi ska inte heller glömma hur viktigt det är att lyfta fram medarbetare som vågar testa nytt och göra saker annorlunda. Ibland misslyckas vi, men all förbättring kommer ur någon typ av förändring. När gjorde du själv senast något annorlunda?

Per Johansson, vd på Experis.

 

 

Läs mer om kompetensrevolutionen på ManpowerGroup, klicka här.

Dela

FacebookTwitterLinkedInEmailPrint