Våga visa din personlighet i CV:t

20 februari / Söka jobb tips


Karriär, Experis, konsult rekrytering

Det traditionella CV-formatet fungerar fortfarande, men det är inte till stor nytta när du vill lyfta fram din personlighet och sticka ut ur mängden. Därför bad vi vår rutinerade rekryteringskonsult Sara Enebrink dela med sig av fem tips på hur du får fram vem du är i ditt CV.

1. Bifoga en bild
Människor minns bilder – det vi kan visualisera har vi lättare att komma ihåg. Ett roligt sätt att sticka ut med sitt CV är att ha en bild som representerar den yrkesroll eller den ledarstil du söker jobb inom.

2. Var kreativ
Det behöver inte krävas mycket för att vara kreativ med sitt CV. Med dagens digitala verktyg behöver det varken ta lång tid eller mycket energi. Varför inte bifoga ett video-CV till den formella ansökan?

3. Jobba med rubrikerna
Beroende på vilken tjänst du söker kan du välja att lyfta fram tidigare arbeten på olika sätt. Söker du jobb inom en sektor och har erfarenhet av sådana arbetsgivare kan du lyfta fram arbetsgivarna i fetad text, för att sedan skriva din yrkesroll.

4. Ge exempel på prestationer
Som inköpare kan du exempelvis skriva hur stort inköpsansvar du haft och om du kanske hjälpt företaget att spara x antal kronor på inköp som du varit ansvarig för.

5. Länka
Se till att din LinkedIn-profil är uppdaterad och länka till den. Rekryterare kommer troligtvis försöka hitta dig online oavsett om du bjuder in till det eller inte. Genom att länka visar du att de gärna får kika på din profil.

Dela

FacebookTwitterLinkedInEmailPrint