Varierande och flexibelt – därför kan konsultlivet vara något för dig

24 februari / Söka jobb tips


Person framför dator

Om du letar efter ett omväxlande och mångsidigt arbete kan konsultrollen vara något för dig. Lovisa Freberg har jobbat som konsult via Experis i ett år och tycker att det är just variationen och flexibiliteten som är de främsta fördelarna med rollen.

Lovisa Freberg arbetar just nu med rekrytering på Saab. Hon kom in på konsultrollen direkt efter examen och fick på den vägen sitt första jobb. I rollen som konsult märkte hon att det var betydligt enklare att få igång karriären.

­­– Det var väldigt svårt att få ett första jobb precis efter examen, men då kom jag över Experis och deras konsultverksamhet som snabbt hjälpte mig. Just nu trivs jag utmärkt med att vara konsult och att jag kan klättra vidare i karriären, berättar Lovisa.

Variation och flexibilitet är något som många värdesätter högt i yrkeslivet. Det visar en ny undersökning från Manpower Group, som Experis är en del av. Många vill ha regelbundna utmaningar i sitt yrke. Det kan innebära att bland annat att få utbildning, men också stimulerande projekt och flexibla arbeten med varierande team. Konsultrollen rymmer det mesta av det här.

–  Det jag gillar allra mest är friheten. Sedan är det också en stor fördel att jag har två chefer att vända mig till. Jag har dels chefen på arbetsplatsen men även min konsultchef på Experis. Det känns extra tryggt att jag exempelvis kan prata med min konsultchef om jag skulle känna mig missnöjd eller dåligt behandlad på min arbetsplats, fortsätter Lovisa.

Lovisa har hittills haft tre olika uppdrag på helt olika arbetsplatser, det har både varit inom den privata och den offentliga sektorn. Hon känner redan att hon fått en bred kunskap eftersom hon fått testat på flertalet arbetssätt och uppgifter.

– Man får verkligen en bred erfarenhet eftersom arbetsuppgifterna alltid varierar från arbetsplats till arbetsplats, tillskillnad från mina kompisar som har fasta jobb. Jag trivs som sagt väldigt bra som konsult och kan varmt rekommendera den till andra, speciellt för de som är ute efter ett flexibelt och varierande arbetsliv, avslutar Lovisa.

Dela

FacebookTwitterLinkedInEmailPrint