Hatar du också att nätverka?

13 februari / Inspiration


Det är inte bara du som tycker det är svårt att nätverka med främlingar. Troligtvis skulle alla andra på tillställningen också föredra att stanna hemma och kolla på Netflix istället för att mingla. Men med några enkla knep kan till och med den mest introverta personen bli ett proffs på att mingla. Här är våra tips.

Hur ska jag komma ihåg alla namn? Vilka har jag redan hälsat på? Måste jag prata med alla? Att gå på mingel och andra tillställningar för att nätverka kan vara stressframkallande. Samtidigt är det bra för att träffa nya människor och knyta viktiga jobbkontakter. Det behöver inte vara så svårt, till och med den blyge kan bli en riktig stjärna på att nätverka. Håll dig lugn och följ våra tips så kommer du att göra succé!

1. Sätt upp mål
Att skriva ner dina mål hjälper dig upp ur soffan och ut genom dörren. Hur många evenemang vill jag gå på? Vad vill jag uppnå? Det blir lättare att komma iväg om du har tydliga mål att uppnå med ditt nätverkande. Det svåraste kan vara att faktiskt bestämma sig för att gå. Släpp all osäkerhet och rädsla!

2. Hitta en mingelkompis
Känns det läskigt att dyka upp ensam? Locka med en kompis eller kollega inom samma bransch som också vill vidga sitt kontaktnät. Det kan vara skönt att slippa göra entré ensam. Men glöm inte att ni är där för att prata med andra, inte varandra! Din mingelkompis kan också fungera som en flyktväg. Hittar du ingen öppning för ett nytt samtalsämne? Eller faller konversationen platt? Berätta för personen att det var trevligt att träffas, men att du måste gå vidare för att hitta din vän.

3. Många och korta samtal
Precis som du, är de flesta där för att knyta nya kontakter inom branschen. Det räcker ofta med ett kort möte där ni utbyter några snabba meningar och presenterar er själva. Var engagerad och öppen mot alla du träffar, men var inte för säljig. Dröj inte kvar för länge, utan mingla istället vidare till nästa person.

4. Lyssna!
Evenemang och mingel är obekväma situationer för många, speciellt för dig som är blyg. Men oroa dig inte, ställ många frågor. Alltifrån var personen kommer ifrån och vad hen arbetar med till favoritfilm eller maträtt. Genom att visa intresse och ställa många frågor överlåter du konversationen till den andra personen. Många uppskattar en bra lyssnare, vilket gör att frågor ofta uppskattas.

5. Organisera!
När du varit och minglat har du förhoppningsvis flera nya telefonnummer och Linkedinkontakter. Ta dig tid att organisera och anteckna dessa. Inkludera alltifrån var de jobbar till deras intressen och födelsedagar. Detta kommer att göra att du minns dina nya kontakter bättre och kan enklare bygga en relation till dem. Minnet är kortare än vad du tror!

Dela

FacebookTwitterLinkedInEmailPrint