Vässa din LinkedIn

3 september / Söka jobb-tips


Man med dator

När såg du över din profil på LinkedIn senast? Tillhör du en av dem som skapade en profil för ett par år sedan och inte gjort några större uppdateringar sedan dess? Då är det dags att göra det nu. Här är den kompletta guiden till vad du behöver fixa.

LinkedIn kan ha stor betydelse för din karriär. Det är en möjlighet till att presentera dig själv yrkesmässigt, knyta kontakter och framförallt bli hittad av rekryterare. Om du är intresserad av nytt jobb, måste du vara aktiv på din sida, eftersom flera rekryterare söker efter profiler som nyligen uppdaterats.

Här kommer sju tips för hur du vässar din LinkedIn:  

1. Skriv en kort sammanfattning om dig själv, dina värderingar och styrkor. Sammanfattningen ska ge en snabb bild av vem du är och vad du kan erbjuda. Se det som din personliga hiss-pitch.

2. Lista dina yrkeserfarenheter och utbildningar med titel, årtal och en kort förklarande text om vad jobbet innebar. Glöm inte bort ideellt arbete eller liknande.

3. Väv in rätt nyckelord i allt du skriver. LinkedIn bygger på sökbarhet och det är därför viktigt att du använder rätt ord för att beskriva din kompetens och som används i branschen.

4. Om du är intresserad av att byta jobb bör du använda funktionen karriärsmål och fylla i hur du ser på din framtida yrkeskarriär.

5. Ge tidigare kollegor rekommendationer och få sådana tillbaka.

6. Satsa på att göra din profil komplett. Då når du högsta nivån av fem möjliga och ökar dina chanser att bli hittad i sökmotorn.

7. Publicera relevanta statusuppdateringar, då ökar chansen att du väcker intresse. Tänk på att LinkedIn inte är ett socialt nätverk på samma sätt som Facebook, utan att det snarare är en plattform för att dela insikter.

Ps. Glöm inte att följa Experis Sweden på LinkedIn så får du massa fler karriärstips.

Dela

FacebookTwitterLinkedInEmailPrint