7 appar som förenklar jobbvardagen

2 juni / Inspiration


Digitaliserade post-it-lappar, lugnande ljud och motiverande tidtagarur – det finns många appar att vända sig till när jobbvardagen känns krånglig. Vi har listat sju av dem som gör arbetslivet lite enklare!

När många i dagsläget arbetar hemifrån är det lätt att jobbvardagen kastas omkull. Vi tipsar därför om sju appar som kan hjälpa till med allt från motivation till effektivitet. De flesta av apparna är kostnadsfria men erbjuder köp inuti appen, så glöm inte att läsa igenom noggrant innan du laddar ner något.

1. Be Focused
Be Focused är en app som hjälper dig behålla fokus och öka produktiviteten med hjälp av ”Pomodorotekniken”. I enlighet med tekniken varvar appens tidtagarur 25 minuters fullt arbetsfokus med kortare pauser på 5 minuter. Efter fyra upprepningar får du en längre vilopaus på 15-20 minuter. En mycket effektiv taktik som aktiverar hjärnans belöningssystem och underlättar koncentrationsförmågan.

2. Evernote
En app som skapar lite feng shui i ditt arbetsliv! Evernote är som en digitaliserad att göra-lista som hjälper dig minnas och kategorisera allt. Här kan du lägga in anteckningar, idéer, bilder, filer, webbartiklar, inspelningar och även skanna in dina kvitton för olika projekt. Ett stort plus är att Evernote kommer som app för både smartphone och dator, vilket gör att dina anteckningar kan synkas mellan olika enheter.

3. Calm
Calm är ”mental fitness”-appen som 2017 blev utnämnd till årets app av Apple. Calm kan hjälpa dig att få ner stressnivåerna, fokusera på jobbet och somna bättre på kvällen. I appen får du till exempel lära dig olika meditationstekniker och koppla av med specialkomponerad musik

4. Dropbox
Arbetar du med många olika filer som måste skickas till många personer eller enheter? Då kan Dropbox vara en app för dig. Dropbox kallar sig själva för en smart arbetsyta, där du får lagringsutrymme att använda till filöverföring. Filerna kan struktureras i mappar och enkelt delas med andra. Appen är också ett bra verktyg om man vill skicka över filer från dator till telefon, eller vice versa.

5. Post-it
Få saker slår en gammal hederlig post-it-lapp. Med appen Post-it är det ännu lättare att arbeta med post-it-lappar då du kan fota av dem och därefter, i appen, organisera och kategorisera dem precis som du vill. Praktiskt och enkelt!

6. myNoise
Blir du lätt störd av ljud? För många har monotona ljud god effekt på koncentrationen och det kan därför vara effektivt att slå på denna typ av ljud eller musik i hörlurar om man jobbar i öppna kontorslandskap eller livfulla hemmamiljöer. myNoise är en av många appar med ett register av ljudslingor som sträcker sig från regnskurar och skogspromenader till tibetanska körer.

7. 7 Minute Workout
Det finns ingen anledning ligga på latsidan bara för att man jobbar hemifrån! Denna träningsapp innehåller några av de bästa övningarna för icke-atleter och är även utmärkt för den som tycker att träning är tråkigt. De snabba träningspassen på sju minuter håller dig i form och kan dessutom göras när som helst och var som helst. Perfekt för att få in lite träning i jobbvardagen när man inte har en fysisk arbetsplats att ta sig till och från!

Dela

FacebookTwitterLinkedInEmailPrint